Manuscripten

Bij Deltas zijn we altijd op zoek naar nieuwe ideeën en vers illustratie- of schrijftalent. Voor een goede gang van zaken hebben we hieronder enkele richtlijnen opgesomd. Wij verzoeken u hiermee rekening te houden bij het inzenden van uw manuscript.

 

• Kijk eerst even op onze website of uw manuscript binnen ons fonds past. Als dat niet het geval is, kunt u beter op zoek gaan naar een meer geschikte uitgever. Fictie en literatuur voor volwassenen of dichtbundels geven we bijvoorbeeld niet uit.
• Wij kunnen alleen manuscripten per e-mail aanvaarden. Geprinte of handgeschreven manuscripten per post kunnen we niet behandelen, noch bewaren. Voeg aan uw manuscript steeds een begeleidende brief toe met een korte toelichting op uw werk en beknopte biografische informatie. Wij verzoeken u uw manuscript en begeleidende brief te sturen naar lectoraat@znu.be.
• Binnen enkele dagen ontvangt u van ons per e-mail een bevestiging van ontvangst. Uw manuscript wordt dan verder behandeld door een van onze uitgevers. Gezien het grote aantal manuscripten moet u rekening houden met een beoordelingstermijn van 4 tot 6 weken. Als u binnen deze termijn niets van ons hoort, is uw manuscript helaas niet geschikt voor ons fonds. Over afwijzingen kan niet worden gecorrespondeerd. Als wij uw manuscript positief beoordelen, zullen wij contact met u opnemen om verdere afspraken te maken.